ÚvodAktuálna situáciaPani prezidentka sa rozhodla štátnicky!

Pani prezidentka sa rozhodla štátnicky!

Zdieľať článok

Juraj Šeliga

Pani prezidentka sa rozhodla štátnicky!

Vítam a oceňujem rozhodnutie pani prezidentky Čaputovej. Nie je ľahké pripojiť podpis k hanebnej novele trestného zákona. No tu sa však ukazuje, že prezident musí vidieť celý obraz a chápať všetky dôsledky svojich rozhodnutí.

Práve rozhodnutie nevetovať novelu trestného zákona a podať návrh na Ústavný súd totižto umožní Ústavnému súdu mať dostatok času na rozhodnutie o tom, či pozastaví účinnosť tejto novely.

Praktické dopady prípadnej účinnosti by mali devastačné následky na celú trestnú politiku štátu. Pani prezidentka sa preto rozhodla správne a štátnicky.
Sekunda platnosti by znamenala beztrestnosť pre mnohých nominantov Fica a Pellgriniho, zastavenie vyšetrovaní, premlčanie aj tak ohavných skutkov ako je znásilnenie alebo vražda…

Verím, že Ústavný súd bude rozhodovať nezávisle a že vládna koalícia na čele s predsedom vlády Ficom nechá Ústavný súd na pokoji a nebude sa pokúšať zasahovať do jeho práce.
Je to práve Ústavný súd, ktorý dnes stojí pred historickou úlohou vyjasniť mantinely vládnej moci a reagovať na pokus o “samoamnestiu” politikov. “Dejiny” budú veľmi pozorne sledovať čo Ústavný súd urobil a ako argumentoval.

Chcem pri tejto príležitosti veľmi jasne povedať, že dôrazne varujem Roberta Fica, aby sa ani len nepokúšal zasahovať do práce súdu alebo sa snažil zastaviť riadny proces publikácie tejto novely, prípadne rozhodnutia Ústavného súdu. Toto by bolo sabotážou a priamym útokom na ústavné zriadenie Slovenskej republiky. A malo by to trestnoprávne dôsledky…

Samozrejme aj my pripojíme svoje odborné stanovisko “amicus curiae” k návrhu pani prezidentky, aby sme Ústavnému súdu ponúkli odborné argumenty, ktoré ukazujú ako veľmi je táto novela škodlivá.

Verím, že Ústavný súd svojim rozhodnutím zastaví túto hanebnú novelu.

zdroj: Facebook /Juraj Šeliga

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!

O nás

V súčasnej dobe stále viac vidíme delenie spoločnosti na dve skupiny s tým, že stred akoby neexistoval. Sústavne sa vyostrujúce protipóly v diskusiách vo verejnom priestore, pri osobných rozhovoroch, ale aj u politikov a v médiách spôsobujú snahu radikalizácie obidvoch strán.

Mnohé médiá manipulujú informácie, alebo zverejňujú len to, čo vyhovuje vydavateľom alebo ich redaktorom. Ďalšie to, čo prináša najviac čitateľov ako napríklad hoaxy, neoverené informácie a vlastne všetko to, čo je určené pre mentálne najjednoduchšieho čitateľa a diváka.

Nechceme byť takí ako oni a neriešime kto je za čo zodpovedný a komu čo vyhovuje.

Prinášame informácie z rôznych médií, blogov a sociálnych sietí, ktoré si myslíme, že stoja za prečítanie.

Vytvorenie názoru nechávame na vás...

Odporúčame

spot_img