ÚvodAktuálna situáciaDaniel Lipšic: K VÝZVE POSLANCA T. GAŠPARA

Daniel Lipšic: K VÝZVE POSLANCA T. GAŠPARA

Zdieľať článok

Už niekoľko týždňov sa viaceré verejne činné osoby snažia spochybniť stanovisko Rady prokurátorov SR, ako najvyššieho výkonu orgánu samosprávy prokuratúry, v ktorom Rada prokurátorov dňa 6. 12. 2023 (okrem iného) uviedla:

„Sme presvedčení, že zrušenie úradu špeciálnej prokuratúry by viedlo k oslabeniu boja proti závažnej organizovanej kriminalite a korupcii.“

Je mi ľúto, že sa k snahe spochybniť stanovisko Rady prokurátorov, ako jediného reprezentatívneho orgánu slovenských prokurátorov, pridalo aj vedenie Generálnej prokuratúry SR.

Včera, dňa 11. 1. 2024, sa poslanec Národnej rady Tibor Gašpar (obžalovaný v trestnej veci v príslušnosti ÚŠP) v televízii TA3 vyjadril, že disponuje informáciou, že som sa dňa 1. 12. 2023, teda štyri dni pred prijatím stanoviska Rady, stretol na Krajskej prokuratúre v Košiciach s predsedom Rady prokurátorov Stanislavom Jakubčíkom a s podpredsedom Rady prokurátorov Gabrielom Huszárom.

K takémuto stretnutiu nikdy neprišlo. Dňa 1. 12. 2023 som bol celý deň v Pezinku na Úrade špeciálnej prokuratúry. Predsedu Rady prokurátorov JUDr. Stanislava Jakubčíka som stretol naposledy dňa 25. 10. 2023 na oficiálnom zasadnutí Rady prokurátorov v Trnave, kde Rada prokurátorov rokovala aj o súhlase s preložením nového prokurátora na ÚŠP.
Takže na výzvu, aby som sa vyjadril k stretnutiu s vedením Rady prokurátorov, odpoviem tiež len výzvou: „Prestaňte už konečne klamať a nechajte nás pracovať“.

Včera som celý deň pojednával na Špecializovanom trestnom súde kauzu obžalovaného z brutálnej úkladnej vraždy svojej bývalej manželky. Spolu so všetkými mojimi ostatnými kolegami na ÚŠP na dennej báze pojednávame, píšeme obžaloby, opravné prostriedky, rozhodujeme v prípravnom konaní, zúčastňujeme sa procesných úkonov. Je únavné každý deň vyvracať zjavné nezmysly a klamstvá, ktoré vo vzťahu k nám a k Úradu špeciálnej prokuratúry zaznievajú vo verejnom priestore (napr. tie o 30 nálezoch ústavného súdu, ktoré nikdy nikto nevidel a pod.). Musíme to však trpezlivo a zdržanlivo robiť, a veriť, že pravda sa nakoniec ukáže.

Včera sme mali na Úrade špeciálnej prokuratúry asi 30 študentov Právnickej fakulty UK. Diskusia s nimi bola mimoriadne zaujímavá a podnetná. Nastupujúca generácia právnikov, a ich odvaha pomenovať vážne spoločenské problémy, je pre nás všetkých veľkou nádejou.

Ďakujeme im, aj Vám, za podporu (aj včera). Veľmi si ju vážime.

zdroj: FB

Páčil sa vám tento článok? Zdieľajte ho na sociálnych sieťach!

PRIDAŤ KOMENTÁR

Zadajte svoj komentár!
Zadajte svoje meno tu
Captcha verification failed!
CAPTCHA user score failed. Please contact us!

O nás

V súčasnej dobe stále viac vidíme delenie spoločnosti na dve skupiny s tým, že stred akoby neexistoval. Sústavne sa vyostrujúce protipóly v diskusiách vo verejnom priestore, pri osobných rozhovoroch, ale aj u politikov a v médiách spôsobujú snahu radikalizácie obidvoch strán.

Mnohé médiá manipulujú informácie, alebo zverejňujú len to, čo vyhovuje vydavateľom alebo ich redaktorom. Ďalšie to, čo prináša najviac čitateľov ako napríklad hoaxy, neoverené informácie a vlastne všetko to, čo je určené pre mentálne najjednoduchšieho čitateľa a diváka.

Nechceme byť takí ako oni a neriešime kto je za čo zodpovedný a komu čo vyhovuje.

Prinášame informácie z rôznych médií, blogov a sociálnych sietí, ktoré si myslíme, že stoja za prečítanie.

Vytvorenie názoru nechávame na vás...

Odporúčame

spot_img